Bu etkinlik gerçekleşti, kaçırdığınız için üzgünüz.

KISA SÜRELİ ÇÖZÜM ODAKLI TERAPİ EĞİTİMİ

Başlangıç
  • 30
  • Haziran

    Cumartesi

  • 09:30

Bitiş
  • 1
  • Temmuz

    Pazar

  • 18:00

  • Etkinlik Yeri: Psikoloji Akademisi, Teşvikiye Mah. Büyük Çiftlik Sk. Değer Apt. No:3 D.1 Şişli / İSTANBUL
  • Etkinliği Bildiren: Zeynep Ceylan
  • Etkinlik Ücreti: Normal kayıt 600 TL  / Erken kayıt ve öğrenciler için 470 TL 
  • Yetkili İrtibat: [email protected] - 0535 260 0716
  • Etkinliği Paylaş :

KISA SÜRELİ ÇÖZÜM ODAKLI TERAPİ EĞİTİMİ

30 Haziran - 1 Temmuz 2018 tarihlerinde Yrd. Doç. Dr. Itır Tarı Cömert tarafından İstanbul'da Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi verilecektir.

Bilgi ve kayıt için [email protected] adresine mail gönderebilir ya da 0535 260 0716 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Önkayıt için tıklayınız.

Eğitimin Tanıtımı

Çözüm odaklı kısa süreli danışma yöntemi, sorunu çözmeye odaklanmaktansa, doğrudan çözüme odaklanır. Danışanın güçlü yönleri üzerine yoğunlaşır. Çözüm, danışanın kendinden kaynak alır ve bu durum danışanın öz güveni üstünde de olumlu bir etki yaratır. Kişinin şu ana kadar hiç denemediği ve yapamadığı durumlar ile değil, geçmişte başardığı durumlar ile ilgilenir. Danışan sorunların daha baş edilebilir olduğu dönemleri hatırlamak konusunda cesaretlendirilir. Var olan sorunu ortadan kaldırmayı amaçlamak yerine olumlu olanları keşfetmeyi ve çoğaltmayı hedefler.

Eğitimin İçeriği

Çözüm odaklı yaklaşımın temel prensipleri
Sistemik yaklaşım kapsamında çözüm odaklı danışmanlık
İlişki kurma, problem dinleme, yeniden çerçeveleme, övgü, istisnaları belirleme, amaç belirleme, mucize sorular, derecelendirme çözüm geliştirme, mesaj yazma, değişimi fark etme
Çözüm odaklı danışmanlık yaklaşımı soru örnekleri
Kısa süreli yaklaşım uygulamaları
Bireysel uygulamalar
Küçük grup uygulamaları
Aileler ile çözüm odaklı yaklaşım
Çocuk, ergen, yetişkin ve ailelerle çözüm odaklı danışmanlık uygulamaları
Çözüm odaklı danışmanlıkla ilgili uygulama deneyimlerinin paylaşılması,
Çözüm odaklı danışmanlıkla ilgili zorlanılan alanlar
Vaka analizleri

Eğitimci

Yrd. Doç. Dr. Itır Tarı Cömert

Eğitim Ücreti

Normal kayıt 600 TL / Erken kayıt ve öğrenciler için 470 TL

Eğitim Yeri

Psikoloji Akademisi, Teşvikiye Mah. Büyük Çiftlik Sk. No.3/1 Şişli, İstanbul

Sertifikasyon

Eğitim sonrasında katılımcılara Psikoloji Akademisi onaylı “Uygulayıcı Belgesi” düzenlenecektir.

Katılımcılar

Eğitime yalnız psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümü mezunları ile 3. ve 4. sınıf öğrencileri katılabilir.

Kayıt

Ön kayıt başvuru formunu doldurmak için tıklayınız. Ön kaydınızı gerçekleştirdikten sonra tarafınıza iletilen banka bilgilerine ön kayıt bedelini havale etmeniz durumunda kaydınız kesinleştirilecektir.

Başvuru ve bilgi için

0535 260 0716 – [email protected]

Yrd. Doç. Dr. Itır TARI CÖMERT kimdir?

Psikolojik Danışmanlık lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini İstanbul Üniversitesinde tamamlamıştır. International Family Therapy Institute’den Aile ve Çift Terapisti unvanını almış, İstanbul Psikodrama Enstitüsü’nden mezun olarak Co- Psikodramatist ve Grup Terapisti olmuştur. Travma ile çalışmak için EMDR eğitimlerini tamamlamıştır. Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimlerini tamamlayarak BDT psikoterapisti olmuş, eğitimlerinin bir kısmını ise Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Beck Institute’de tamamlamıştır. Çeşitli kitapları ve kitap bölümleri olan Cömert, Judith S. Beck’in “Bilişsel Davranışçı Terapi: Temelleri ve Ötesi” isimli kitabını da Türkçe’ye çevirmiştir. Çalışma alanlarından biri spor ve performans psikolojisi olan Cömert, Athletic House Academy ekibinde yer almaktadır. Çeşitli bakanlıklar ve konsolosluklar ile beraber pek çok kuruma proje danışmanlığı, proje yöneticiliği ve proje eğiticiliği yapmış olup Adalet Bakanlığı’nda da Adli Bilirkişilik görevi gerçekleştirmiştir. Uzun yıllar çeşitli sivil toplum kuruluşlarında danışmanlık ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nde de bilim kurulu üyeliği yapmıştır. Cömert, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi psikoloji bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmakta, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Değerlendirme ve Sınıflandırma Alt Kurulu’nda asil üye olarak görev yapmakta, çeşitli üniversitelerde dersler vermekte ve kurucusu olduğu Psikoloji Akademisi Psikoterapi, Danışmanlık ve Eğitim merkezinde psikoterapi ve eğitim çalışmalarına devam etmektedir.