Bu etkinlik gerçekleşti, kaçırdığınız için üzgünüz.

BATE Psikoloji'de 'Psikoterapiye 3 Farklı Yaklaşım' Atölye Çalışması

Başlangıç
  • 18
  • Kasım

    Pazar

  • 10:00

Bitiş
  • 18
  • Kasım

    Pazar

  • 17:00

  • Etkinlik Yeri: BATE Birey ve Aile Terapileri Enstitüsü Selamiçeşme, Kadıköy, İstanbul 
  • Etkinliği Bildiren: Zeynep Ceylan
  • Etkinlik Ücreti: 300 TL
  • Yetkili İrtibat: Tel: 0216 467 05 00 Cep: 0530 770 45 22 - Sibel Katalon, [email protected]
  • Etkinliği Paylaş :

BATE Psikoloji'de 'Psikoterapiye 3 Farklı Yaklaşım' Atölye Çalışması


Bu çalışmada üç ana terapi ekolü (Psikoanalitik terapi, Duygu odaklı terapi, Bilişsel davranışçı terapi) karşılaştırmalı bir sunumla ele alınacak, bu ekollerin günümüzdeki temsilcisi olarak kabul edilen terapistlerin aynı danışanla yaptıkları bir örnek seans üzerinden her bir ekolün teorik alt yapısı ve sağaltım yöntemleri interaktif olarak tartışılacaktır.

Tartışmacı: Dinçer Kocalar (M.A.), York Üniversitesi, Kanada
Tarih: 18 Kasım Pazar, 10:00-17:00
Yer: BATE Birey ve Aile Terapileri Enstitüsü Selamiçeşme, Kadıköy, İstanbul
Kimler Katılabilir: Psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, sosyal hizmet uzmanlığı, psikiyatri, psikiyatri hemşireliği bölümü mezunları ve bu bölümlerin 4. sınıf öğrencilerine açıktır.
Ücret: 300 TL. Erken kayıtta (18 Ekim’e kadar %10) ve öğrencilere +%10 indirim yapılacaktır.

Kayıt ve Detaylı Bilgi: Tel: 0216 467 05 00 Cep: 0530 770 45 22, Sibel Katalon, [email protected]

*Katılım belgesi verilecektir.

*Kontenjan sınırlıdır. Lütfen telefon ya da e-mail ile ön kayıt yaptırınız.

*Seans videolarının dili İngilizce olup, tartışma Türkçe yapılacaktır.

Dinçer Kocalar

Klinik Psikolog, Psikoterapist (M.A.)
1988 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan ve aynı dalda yüksek lisansını tamamladıktan sonra proje mühendisi olarak özel sektörde iş hayatına başladı. 1999 yılına kadar değişik projelerde takım liderliği, stratejik planlama ve insan kaynakları uzmanlığı ve yönetici danışmanlığı gibi çeşitli görevlerde bulundu.

Kariyerinde aldığı değişiklik kararını gerçekleştirmek amacıyla 1999 yılında Kanada’ya yerleşti. 2002’de Toronto’daki York Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden derece ile mezun olduktan sonra, uzmanlığını aynı üniversitenin Klinik Psikoloji Bölümü’nde burslu olarak tamamladı. 2002-2006 yılları arasında Duygu-odaklı yaşantısal terapi yaklaşımının kurucusu akademisyen/terapist Prof.Dr. Leslie Greenberg ile insanların duygusal değişimleri konusunda araştırmalar yaptı ve araştırma sonuçlarını Kuzey Amerika’da bilimsel kongrelerde sundu. York Üniversitesi’nde çeşitli psikoloji derslerinde öğretim asistanı olarak çalıştı. Bunun yanı sıra danışan-odaklı terapi, Geştalt terapi, bilişsel-davranışçı terapi, motivasyonel görüşme teknikleri ve psikodrama grup terapisi yaklaşımlarına dair eğitimler aldı. Analitik terapi alanında üç yıl boyunca seminer ve vaka çalışmalarına katıldı. Halen aynı üniversitede devam ettiği doktora çalışmasında, danışanların geçmişten getirdikleri çözümlenmemiş duygularını terapide nasıl dönüştürdükleri üzerine bilimsel araştırmalarına devam etmektedir.

2006 yılından bu yana psikoterapist olarak yetişkinlerle bireysel ve grup terapisi çalışmaları yapmaya devam etmektedir. Aynı zamanda Doğuş Üniversitesi Klinik Psikoloji lisansüstü programında ‘Terapi Becerileri’ dersi vermiştir. Halen Koç Üniversitesi’nde bireysel gelişime yönelik dersler vermekte ve alanda çalışan terapistlere yönelik ‘Duygu Odaklı Terapi’ yaklaşımına dair eğitim çalışmalarını yürütmektedir. Türk Psikologlar Derneği ile Kuzey Amerika Psikoterapi Araştırmaları Derneği üyesidir.