Bu etkinlik gerçekleşti, kaçırdığınız için üzgünüz.

PsychologyTALKS ''Mutluluk Arayışı'' İSTANBUL

Başlangıç
  • 14
  • Aralık

    Cumartesi

  • 09:00

Bitiş
  • 15
  • Aralık

    Pazar

  • 17:00

  • Etkinlik Yeri: Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi Selami Ali Mah., Gazi Cad. No:22, 34000 Üsküdar/İstanbul
  • Etkinliği Bildiren: Web Yöneticisi
  • Etkinlik Ücreti: 240,00TL
  • Yetkili İrtibat: +90 850 346 68 26 I [email protected]
  • Etkinliği Paylaş :
PsychologyTALKS ''Mutluluk Arayışı''  İSTANBUL

Etkinlik Tanıtım

PsychologyTALKS seminer serisinin üçüncüsü "Mutluluk Arayışı" temasıyla hazırlanmış olup etkinlik 2 tam günlük yoğun bir programla sunulacaktır.

Bu çalışmada; bireysel ve toplumsal değerler, beklentiler ve dinamikler çerçevesinde insanoğlunun mutluluk arayışı sahnemizin tartışma konusu olacaktır. Genel olarak psikoloji bilimi temelinde değerlendirilecek olan ''Mutluluk Arayışı'' teması psikoloji ilişkili farklı disiplerin sunumlarına da yer verecektir.

Varoluşsal kaygılardan, kollektif mutluluk beklentilerine; romantik ilişkilerdeki mutluluk dinamiklerinden, mutluluğun psikobiyolojik yapılarına kadar ilgili tema 13 kıymetli sunum ile siz değerli katılımcılarımızla masaya yatırılacaktır.

Tarih: 14 - 15 Aralık 2019
Saat: 09:00 - 16:00

Ücret: 240,00TL

Ücrete Dahil Hizmetler

Açılış Kokteyli

Etkinlik Çantası

Not Defteri

Kalem

Kahve Molaları

Katılım Sertifikası


ÖN KAYIT FORMU

ONLINE ÖDEME


Konuşmacı Listesi


Prof. Dr. Ebru ŞALCIOĞLU (Travmatik ve Zorlu Yaşantılar Sonrası Mutluluk)

Anksiyete ve psikolojik travma alanında uzmanlaşmış bir davranışçı terapist ve klinik araştırmacı olan Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu psikoloji lisans ve klinik psikoloji yüksek lisans eğitimlerini Boğaziçi Üniversitesi’nde, doktora ve doktora sonrası eğitimlerini İngiltere’de Institute of Psychiatry, King’s College, London’da tamamladı. Akademik hayatını 2004 ile 2014 yılları arasında önce araştırma görevlisi daha sonra da Visiting Lecturer olarak King’s College London’da sürdürdü. Şalcıoğlu bu dönemde aynı üniversiteye bağlı Section of Trauma Studies’in (Travma Araştırmaları Bölümü) uluslararası projelerinin Türkiye Projeleri Koordinatörü olarak çalıştı. 2008 yılında doçentliğini, 2014 yılında Klinik ve Sağlık Psikolojisi alanında European Federation of Psychological Associations – EuroPsy lisansını, 2016 yılında da profesörlüğünü aldı. 2017 yılında psikolojik sorunlar üzerine araştırmalar yürütmek yetkin psikoterapistler yetiştirmek amacıyla DATEM Davranış Araştırmaları ve Terapileri Merkezi’ni kurdu. Şalcıoğlu halen Akademik kariyerini Doğuş Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde ve Finlandiya’nın Åbo Akademi Üniversitesi’ne bağlı olarak sürdürmektedir.



Doç. Dr. Elif MUTLU (Hazzın Anatomisi)

Bağımlılılık alanında uzmanlaşmış bir araştırmacı ve psikiyatrist olan Doç .Dr. Elif Mutlu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki ihtisasını takiben aynı hastanenin AMATEM Kliniği'nde bağımlılık üzerinde çalıştı. 2017 yılında doçent ünvanını aldı.Avrupa Birliği Uyuşturucu İzleme Merkezi (EMCDDA) Türkiye temsilcisi olarak görev yaptı.

Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Bağımlılık Kliniği Direktörlüğü, Bağımlılık Dergisi yayın yönetmenliği gibi görevlerin yanı sıra İstanbul Gelişim Üniversite'sinde öğretim üyesi olan Doç. Dr. Elif Mutlu lisans ve lisanüstü öğrencilere bağımlılık psikolojisi, bağımlılık rehabilitasyonu, klinik süpervizyon dersleri, sivil toplum örgütlerinde bağımlılık eğitimi ve süpervizyonu vermiştir. Bağımlılık, evrimsel psikoloji, transkültürel psikiyatri başlıca araştırma ve çalışma alanlarıdır.

Halen Türk Alman Psikiyatri Derneği ikinci başkanı ve Türk Nöropsikiyatri Derneği genel sekreteridir. İstanbul Gelişim Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesidir. Frnasız Lape Hastanesi Bağımlılık Klinikleri Direktörü olarak görev yapmaktadır.



Çevirmen, Yazar Ahmet SOYSAL (Felsefî İle Politik Arasında Mutluluk Sorunsalı)

Felsefeci, yazar, çevirmen. İlkokulu Brüksel’de okuyan Ahmet Soysal, ortaokulu Galatasaray Lisesi’nde, lise öğrenimini ise Beyrut, Brüksel ve İstanbul Saint Joseph Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nden mezun oldu. 1982-95 yılları arasında arkadaşları ile birlikte kurduğu Beyaz adlı edebiyat dergisini yönetti. Daha sonra bir süre İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nde çalışan Soysal, yaşamını halen İstanbul’da sürdürüyor.

Ahmet Soysal’ın bir çeviri olan ilk eseri 1981 yılında Yazko Edebiyat dergisinde yayımlandı. Yazar, çeşitli dergilerde yer alan edebiyat ve felsefi alanda yapmış olduğu çevirileri ile adından söz ettirdi. Bu yazıları Fransa’da Alter, Critique ve Eden-Art gibi pek çok dergide, özellikle Fazıl Hüsnü Dağlarca’da yapmış olduğu çevirileri Nouvelle Revue Française ve La Riviere Echappee dergilerinde yer aldı.

M. Mukadder Yakupoğlu, Ahmet Soysal hakkında şu değerlendirmeyi yapar: “Her toplum gibi bizim toplumumuz da düşünür yetiştirmektedir. Bu düşünürlerinden biri de Ahmet Soysal’dır. Ahmet Soysal neden düşünürdür? Çünkü Soysal düşünce üretirken çok çeşitli ve zengin kaynaklara başvurmakta ve bakış açısının sınırlarını mümkün olan en uca götürmeye çalışmaktadır. Bu çabasının en somut örneği ‘Birlikte ve Başka’ adlı yapıtıdır.”



Doç. Dr. Gökçe BULGAN (Mutluluk ve Kendimizle İlişkimiz)

Gökçe Bulgan, Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programından lisans ve yüksek lisans derecelerinden sonra Purdue Üniversitesi Danışma Psikolojisi Programından doktora derecesini aldı. Eğitimi sırasında Boğaziçi ve Purdue Üniversitelerinde araştırma görevlisi olarak çalıştı; doktora eğitimini takiben üç yıl boyunca Boğaziçi Üniversitesinde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak lisans dersleri verdi. 2014 yılından bu yana MEF Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak akademik çalışmalarını sürdürmektedir. Üniversitelerarası Kurul kararıyla Nisan 2019’da doçent ünvanını almıştır. Araştırmaları yoğunlukla psikolojik iyi oluş, iş-aile konuları ve çift ilişkisi üzerine odaklanan Gökçe Bulgan, yurt içi ve yurt dışında çok sayıda eğitim vermekte, bilimsel araştırma yapmakta, bilimsel ve popüler yazı yayımlamaktadır. Elma Yayınevi’nce yayımlanan Mutluluk 2.0 kitabının ortak yazarıdır.

Gökçe Bulgan uzmanlığını aldığı 2006 yılından bu yana Türkiye’de ve Amerika Birleşik Devletleri’nde çok sayıda bireye, çifte ve aileye psikolojik danışmanlık ve eğitim hizmetleri vermektedir. EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) Enstitüsü onaylı eğitim ve süpervizyonlarını Seattle, ABD’de tamamlamış EMDR terapistidir. ICEEFT (International Center for Excellence in Emotionally Focused Therapy) ve Duygu Odaklı Birey, Çift ve Aile Terapileri Derneği’ne bağlı duygu odaklı çift terapistidir. Merkezi San Francisco, ABD’de olan Search Inside Yourself Liderlik Enstitüsü onaylı bilinçli-farkındalık (mindfulness) temelli duygusal zeka ve liderlik becerileri geliştirme programının sertifikalı eğitmenidir. Amerika’da Purdue Üniversitesi Danışma ve Rehberlik Merkezi, Family Services Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Washington Üniversitesi Öğrenci Sağlık Merkezi gibi pek çok kurumda psikolojik danışmanlık hizmetleri veren Gökçe Bulgan, 2013 yılından bu yana İstanbul’da kurduğu Lumina Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nde iyi oluşu artırmaya yönelik Türkçe ve İngilizce psikolojik danışma, atölye çalışmaları ve kurumsal eğitim hizmetleri vermeye devam etmektedir.



Doç. Dr. Mehmet HARMA (Mutluluk Arayışında Yakın İlişkilerin Önemi)

Doç. Dr. Mehmet Harma 2004 yılında psikoloji lisans derecesini aldıktan sonra 2008 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Sosyal Psikoloji dalında yüksek lisansını tamamlamıştır. Daha sonra aynı üniversitede doktora programına başlayan Mehmet Harma, 2011-2012 yılları arasında Amerika’da Cornell Üniversitesi İnsan Gelişimi bölümünde doktora çalışmalarını yürütmek amacıyla araştırmacı olarak çalışmıştır. 2013 yılında Türkiye’ye döndükten sonra iki yıl Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümde araştırmacı olarak çalışmıştır. 2016 yılında beri Kadir Has Üniversitesi Psikoloji bölümünde çalışmakta olan Harma, bu sürede yakın ilişkilerde duygusal düzenlemenin fizyolojik ve davranışsal göstergeleri üzerine farklı ülkelerdeki araştırmacılarla işbirliği yürüterek araştırmalar yapmaya devam etmektedir. Mehmet Harma’nın ayrıca aynı konuda yürütücüsü olduğu TÜBİTAK projesi de bulunmaktadır.

Ödül ve Başarılar:
- International Research Fellowship, the Scientific and Technological

Research Council of Turkey (TUBITAK)
- Cornell University, Department of Human Development Visiting

Researcher Tuition Fee Grant
- European Association for Research on Adolescence Methodology
- Workshop Travel & Participation Award. The Jacobs Foundation, Antalya, Turkey.
- Mobile Excellence Award Finalist, as a designer of the mobile game: Mojola, Hollywood, USA.



Dr. Öğr. Üyesi Meltem NARTER (Mutluluk Mümkün Mü?)

1996' da İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü' nde lisansını, 1998' de İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Psikoloji Anabilim Dalı' nda yüksek lisansını tamamladı. 2002' de İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Psikoloji Anabilim Dalı' nda ''Üniversite Gençlerinin Cumhuriyetçi Kimlik Tanımları'' konulu doktora tezi ile doktor unvanını aldı. 1998-2004 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü Sosyal Psikoloji Anabilim Dalı' nda araştırma görevliliği, 2004-2008 yılları arasında aynı bölümde Yardımcı Doçent olarak görev yaptı. 2008-2014 yılları arasında İstanbul Aydın Üniversitesi Psikoloji Bölümü Sosyal Psikoloji Anabilim Dalı' nda Yardımcı Doçent olarak görev yaptı. 2002 yılında Kültür Bakanlığı Yayınlar Dairesi Başkanlığının düzenlemiş olduğu ''Gençliğin Gözüyle Cumhuriyet'' konulu araştırma yazı yarışmasında, ''Üniversite Gençlerinin Cumhuriyetçi Kimlik Tanımları'' isimli araştırma ile ikincilik ödülü almıştır. İstanbul Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından desteklenen ''Türkiye' de Psikanalizin Sosyal Temsilleri'' adlı çalışmasını 2008'de tamamlanmış ve bu çalışma üzerine kaleme aldığı, 2012 yılında yayınlanan aynı adlı kitabı İstanbul Psikanaliz Derneği tarafından 2012 Psikanaliz Yazıları başarı ödülüne layık görülmüştür. İngilizce bilen Narter, halen Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış makaleleri ve kongre sunumları bulunmaktadır. Akademik ilgi alanları arasında; Sosyal temsiller, kimlik, niteliksel yöntemler ve sinema bulunmaktadır.


Psikoterapist/Dans Hareket Terapisti Uygulayıcısı Elçin AKTURAN (Otantik Benlik & Mutluluğun Devinimi)

Elçin Akturan, Özel Amerikan Robert Lisesi’nden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde psikoloji lisans programını tamamlamıştır. Aynı dönemde Fransa’da yer alan Rene Descartes Üniversitesi’nde değişim öğrencisi olarak Fransız ekolünde psikoloji eğitimi almıştır. Sonrasında Hollanda’da Maastricht Üniversitesi’nde psikopatoloji üzerine klinik ve araştırma yüksek lisansı yapmıştır. Çeşitli hastane ve kurumlarda psikoterapist, uzman klinisyen ve araştırma asistanı olarak çalışmıştır. Bilgi Üniversitesi’ndeki Dans Hareket Terapisi Sertifika Programı’nı bitirmiştir.

Ebeveynlik teması üzerinden yetişkinler ile bireysel ve grup terapileri uygulamaktadır. Somatik semptomlar, bebeğe bakım veren kişi ve bebek bağlanması, gebelik, doğum öncesi ve sonrası ruhsal süreçler; sanat ve hareket temelli kişisel gelişim ve disiplinlerarası mesleki gelişim/farkındalık atölyeleri ilgilendiği konular arasındadır. Benimsediği psikoterapi pratiğinin ana eksenleri psikodinamik ve hümanistik yaklaşımlardır. Sözel terapi ve söz dışı alanlarda dans-hareket terapisi ve sanat psikoterapilerini eklektik kullanmaktadır. Kendi uzmanlık alanlarında yaptığı çalışmalarını ulusal ve uluslararası kongrelerde paylaşmaktadır. 2012 senesinden beri kurucu üyeleri arasında yer aldığı Sanat Psikoterapileri Derneği’nde 2018 senesinden beri genel sekreteri olarak olarak görev almaktadır.

Association of Pre and Perinatal Psychology and Health (APPPAH; Uluslararası Prenatal ve Perinatal Psikolojisi ve Sağlığı Derneği), American Dance Therapy Association (ADTA; Amerikan Dans Terapi Derneği) & Sanat Psikoterapileri Derneği’ne üyedir.



Psikolog/Psikodramatist Ezgi BAŞARAN (Şimdi ve Burada)

Psikolog/Psikodramatist/ Aile Danışmanı. Kolektif Psikoloji’nin kurucusu olan Ezgi Başaran, Kabataş Erkek Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olmuş, 2007 yılında King Street College London ve Covendish College’de eğitim görmüştür. Halen Klinik Psikoloji Yüksek Lisansına devam etmektedir . Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Adli Psikiyatri Anabilim Dalı’nda stajlarını tamamlamıştır.

Ezgi Başaran, İstanbul Psikodrama Enstitüsü’nde üç yıl boyunca – dönemsel- çocuklarla ve psikoloji öğrencileri ile yürütülen gruplarda CoPsikodramatist ve Grup Lideri olarak çalışmıştır. Bu esnada Koruncuk Vakfı ve Yöret Vakfı ile oluşturulan Çocuk ve Gençlerle Grup Terapisi Projelerinde yer almıştır. Evlilik Terapileri Enstitüsü’nde iki yıl Kadıköy Şube Yöneticisi ve Psikoterapist olarak çalışmalarını sürdürmüştür.

IPI – Uluslararası Z.Moreno Psikodrama Enstitüsü’nde, 8 yıl süren Psikodrama Grup Terapistliği eğitimini “Eş Seçimlerinin Genososyogramdaki İzdüşümleri” konu başlıklı tezi ve psikodrama grubu uygulaması ile tamamlamıştır. FEPTO onaylı “Grup Psikoterapisti” ünvanı almaya hak kazanmıştır. Gestalt Terapi, Çocuk Psikodraması, Bireysel Psikodrama, Çözüm Odaklı Kısa Süreli Terapi, İmago Çift Terapisi, Şema Terapi, TA101 Transaksiyonel Analiz, M.E.B onaylı Aile Danışmanlığı sertifikalarına sahiptir.

10 yıldır, Bireysel ve Grup Terapileri alanında çalışmaktadır. 600 üzerinde Psikodrama psikoterapi grubuna liderlik etmiş,50 den fazla temalı psikodrama atölyelesi geliştirmiştir. 2016 yılından bu yana pekçok üniversiteye davet edilmiş, grup terapileri alanında çalışma grupları gerçekleştirmiştir. Vakıf okullarında eğitimcilere ve velilere yönelik psikodrama uygulamaları yapmakta, kurumsal alanda: kurum içi eğitimler vermekte, çalışan motivasyonu, ekip uyumu uygulamaları geliştirmektedir.



Uzman Psikolog Kübra Nur ASLAN (Âşk Mutlu Eder mi?)

Uzman Psikolog/Psikoterapist. Pakistan Embassy International Study Group Lisesinden mezun oldu. Psikoloji eğitimine International University of Sarajevo’da başladıktan iki yıl sonra İstanbul Ticaret Üniversitesi Psikoloji bölümüne geçiş yaptı. Buradan, Prof. Dr. Haluk Yavuzer’in danışmanlığında hazırladığı ‘’Dini Yönelimin Ergenlik Dönemindeki Gençlerde Kimlik Geliştirmelerine Etkilerinin İncelenmesi’’ adlı bitirme projesi ile mezun oldu. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ve Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastaneleri’nde psikiyatrik görüşmelere gözlemci olarak katılıp, kurum içi teorik eğitimler aldı.

Lisans eğitiminin ardından bir yıl süreyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde eğitici psikolog olarak çalıştı. Psikoterapinin yanı sıra halka açık eğitimler verdi. Aynı kurumda küçük gruplarla öfke denetimi çalıştı. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Aile Danışmanlığı ve Eğitimi Yüksek Lisans Programını Prof. Dr.Gökhan Malkoç ile ”Evlilikte İlişki İstikrarı ve Bağlanma Örüntüleri” adlı tez çalışması ile tamamlayıp, Fatih Sultan Mehmet Vakıf niversitesi’nde Klinik Psikoloji doktora programına halen devam etmektedir.

Özellikle ‘’ilişki’’ kavramı üzerine çalışan Aslan Türkiye’nin sayılı Uluslararası İMAGO Çift Terapistlerindendir. Ayrıca 2014 yılında ise Şema Terapi Uluslararası Sertifikasyon Eğitimini tamamlamıştır. Aslan, Uluslararası Masterson Enstitüsü tarafından verilen kendilik bozukluklarına analitik bakışı öğretici yöntem olan Masterson yaklaşımında uzmanlaşarak süpervizyon sürecine devam etmekte ve halen özel bir kurumda çift terapisi ve bireysel terapi yapmaktadır. Bununla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çeşitli kurum ve kuruluşlarda psikoeğitimler ve seminerler vermeyi sürdürmektedir. Prof. Dr. Hayrettin Kara ve ekibi tarafından öğretilen Fenomolojik Rüya Benliği Modeli Eğitimini alarak çiftlerle yürüttüğü çalışmalarda bu yaklaşımdan faydalanmaktadır.

Kübra Nur Aslan uzun zamandır edebiyat ve sanatla ilgilenmekte olup, makaleleri çeşitli edebiyat/kültür/sanat dergilerinde yayınlanmaya devam etmektedir.


Psikolog Batuhan SAÇ (Meçhul Olmayan: Gülmek ve Mutluluk)

Batuhan Saç 2017 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun oldu. Ardından İstanbul Üniversitesi Aziz Sancar Deneysel Tıp Enstitüsü’nde sinirbilim özel öğrenciliği yaptı. Şimdi ise yüksek lisansına İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Travma ve Afet Çalışmaları programında devam etmekte ve Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi’nde çalışmaktadır.

Çalışmalarını çeşitli dergilerde de sürdüren Batuhan Saç, Bilim ve Gelecek dergisinde kitap eleştirisi, Gazete Duvar’da şiir, Psikeart ve Psikesinema dergilerinde ise gülme ve komedi hakkındaki çalışmaları yayımlanmaktadır. Deneme türündeki çalışmalarının yanında, şiirleri ise Varlık, Peyniraltı, Masa ve Hemdem gibi dergilerde yayımlanmıştır. 2018 yılında İthaki Yayınları’ndan çıkan Psikomitoloji kitabının eş yazarlarındandır.

Batuhan Saç Dalgın Sular projesinin yürütücülerindendir ve İskender Savaşır’la pek çok çalışması bulunmaktadır. Tüm bunların yanında, bireysel çalışmaları ise üç yılı aşkın bir süredir gülme ve komedi hakkında yoğunlaşmaktadır. Bu konuda politik bağlamda yaptığı bir sunum sosyal bilimlerde birincilik ödülü almıştır. Aynı zamanda ISHS (The International Society For Humor Studies) üyesi olan Batuhan Saç’ın yaptığı çalışmalar aşağıdaki gibidir:

Lgbti Bireylere Yönelen Şiddetin Gülme Kuramlarınca Değerlendirilmesi - ll. Ulusal Şiddeti Anlamak Kongresi
"Gülmek Şakaya Gelmez l" ve "Gülmek Şakaya Gelmez ll"- Açık Radyo
Gülmenin Oluşturduğu Kitle ve Mücadele Araçları - Emircan Saç ile birlikte - 12. Karaburun Bilim Kongresi
"Gülüşün Isıran Hali" - Nesin Matematik Köyü, Logos Seminerleri
Gülmenin Nörobiyolojisi - 1. Deneysel Sinirbilim Kongresi
"Gülmek Şakaya Gelmez" - Evrim Ağacı Youtube Kanalı
Gülmeye Dair; Bağ Kurmak ya da Yıkmak - Avrasya Üniversitesi ll. Psikoloji Günleri
Kötülük Probleminde Gülmeye Dair Bir İnceleme – 32. Felsefe Öğrencileri Kongresi
Ansiklopedik Bir Soru Olarak “Gülme Nedir?” – Psikanaliz ve Felsefe Konuşmaları – Haliç Üniversitesi
Gülmenin Kısa Tarihi – Psikesinema İzmir
Bonobo'dan Noel Baba'ya Gülme - Pangaltı Evrim Atölyesi



Psikolog/Psikoterapist Eda KURTULUŞ AKIN (Mutluluğa Açılan Yol)

Psikolog/Psikoterapist Eda Kurtuluş 2005 yılında Haliç Üniversitesi psikoloji bölümünden mezun olmuştur. Mezun olduktan sonra iki sene asistanlık yapmıştır. Ardından on yıl boyunca yarı zamanlı olarak engelli çocukların aileleri ile bireysel ve grup çalışmalarını sürdürmüştür. Yarı zamanlı olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi Göç Araştırmaları Merkezi Avrupa Birliği Projesi olan Tarlabaşı Toplum Merkezi’nde psikolog olarak görev almıştır. Bu süre zarfınca kendisine uygun terapi ekolünü anlama arzusu ile; EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), BDT (Bilişsel Davranışçı Terapi), Psikodrama eğitimlerini tamamlamıştır. Kendine uygun terapi ekolü arayışları Geştalt Terapi Ekolü ile tanışması ile noktalanmıştır. Gestalt yaklaşımının hümanistik doğası, her insanın biricikliğini vurgulayan fenomonojik yaklaşımı bu terapi yaklaşımını benimsemesinde etkili olan nedenlerdendir. Geştalt Terapi Derneği Başkanı Prof. Ceylan Daş tarafından verilen ve dört sene süren bu eğitimin sonunda Geştalt Terapisti olmaya hak kazanmıştır.

2014 yılından bu yana kurucusu olduğu Keşif Psikoloji’de bireysel ve grup terapi seanslarını sürdürmektedir. Kendisinin yapılandırdığı ve yönettiği Keşif Atölyeleri; duygularla tanışma serisi kapsamında; Mutluluk Atölyesi (Her şeyim var! Ve mutlu değilim), Öfke Atölyesi (Öfkem bana ne diyor?), Kaygı Atölyesi, Üzüntüye Yer Açma Atölyelerini, “Ötekini” Anlama Serisi kapsamında; Sende beni sinirlendiren bir şey var!, Hoş geldin (Diyalog) ve Romantik İlişkiler Atölyesini, Kendini İnşa Serisi kapsamında ise; Öz’e Güven (Özgüvenli olmak), An’da ne var? An’da kalmaya gönüllü müyüm?, Tanıştırayım en iyi arkadaşım: Kendim yapılandırılmış gruplarını yönetmektedir.



Psikolog/Psikoterapist Serdar Doruk AVUNDUK (''Satılık'' Mutluluk)

Psikolojik destek ve psikoterapi çalışmalarını sürdüren Serdar Doruk Avunduk 1989 İstanbul doğumludur.

Psikoloji lisans eğitimini Doğuş Üniversitesi’nde gerçekleştirmiş, lisans kapsamında Doç. Dr. Müjgan İnözü ile gerçekleştirdiği “Duygusal Zekânın, Sosyal Anksiyetedeki, Düşünce Bastırmadaki ve Düşünce Kontrolündeki Rolü.” çalışması 33. STAR (Stress and Anxiety Research Society) Kongresi, Palma de Mallorca/İspanya'da yayınlanmıştır. Eğitim süresi boyunca gerek sosyal destek gerek psikoloji öğrencilerine yönelik çalışmaları üniversite tarafından ödüllendirilmiştir.

Öğrencilik sürecinde ve daha sonrasında John Hopkins University, Bloomberg School of Public Health ve Kadir Has Üniversitesi’nin halk sağlığı projelerinde yer almıştır.

Yanı sıra endüstriyel ve kurumsal ihtiyaçlara yönelik eğitimler vermiş, çeşitli medya organlarında yer almıştır.

“Danışan çeşitliliği kadar psikoterapi çeşitliliği vardır” anlayışını benimseyen, danışana yönelik ve danışan merkezli bütünleşik bir yaklaşım ile görüşmelerini sürdüren Serdar Doruk Avunduk bu görüşünün etkinliğini ve güncelliğini sağlamak adına farklı birçok psikoterapi ekolü ile ilgilenmekte ve bu alanda eğitimler almaya devam etmektedir.



Psikoloji Öğrencisi Onur BOZDEMİR (Engeller Mutluluğa Mani Mi?)

Malatya’nın Darende ilçesinde dünyaya geldim. 3 çocuklu bir ailenin ortanca çocuğu olmak hele ki kardeşler arası yaş farkları birbirine yakınsa ortaya çıkan manzara korkunç olabiliyor. Çünkü hiperaktivite üst düzey olup kardeşler arası inanılmaz bir çekişme mevcut durumda. Abimle özellikle adeta yarışırcasına yaramazlıklar yapar hiç yerimizde durmazmışız. Ta ki hayatımızın tamamen değişime uğrayacağı o güne kadar... Evimizin önünden doğu ile batıyı birbirine bağlayan aynı zamanda bir dönem ipek yolu olarak bilinen yol hayatımızın tamamen değişmesine sebep oldu.

O yolda süratle gelen bir kamyonun çarpmasıyla daha 3 yaşlarında artık yürüyemiyor hatta yerimden bile kalkamıyordum. Uzun, yorucu ve oldukça maliyetli tedavi süresi geçirdim bu sebeple eğitim hayatıma 4 yıl gecikmeli başladım. Türkiye şartlarında okula başlayan hemen hemen her engelli öğrenci gibi bende birçok problemle karşı karşıya geldim. Okulun mimari açıdan erişime uygun olmamasının yanı sıra anlayışsız ve katı kurallarla bencil davranışlar gösteren idari kadro beni oldukça zorlamıştı. Her şeye rağmen nihayetinde ilkokul 1. Sınıfa başlamıştım. Yıllar yılları kovaladı ve bir yıl İngilizce hazırlık eğitiminin ardından şu an İstanbul Okan Üniversitesi Psikoloji bölümü 3. Sınıf öğrencisiyim.

Yaklaşık 10 yıldır sporla uğraşıyorum ve 4. Spor kulübüm olan Tuzla Belediyesi Engelliler Spor Kulübünde tekerlekli sandalye basketbolu oynuyorum. Lisans eğitiminin ardından akademisyen olabilme yolunda ilerlemek ve bitirme aşamasında olduğum “hayatta tek düşmanım merdivenler” adlı kitabı yayınlamak istiyorum.


Etkinlik detayları için tıklayınız


Kesin kaydınızın gerçekleşmesi için önkayıt formunu doldurduktan sonra aşağıdaki linklerden ödemenizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Online Ödeme Linki için tıklayınız

VEYA

aşağıdaki hesap bilgilerini kullanarak HAVALE/EFT işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

QNB Finansbank Hesabı

Hesap Sahibi: Özman Danışmanlık ve Web Hizmetleri LTD. ŞTİ.

İBAN: TR93 0011 1000 0000 0061 9336 25

Hesap No: 61933625

Şube Adı/Kodu: Çarşı, KADIKÖY / 1124

*NOT: Açıklama kısmına katılımcı ismini eklemeyi unutmayınız.