KONUŞMACI LİSTESİ

13 Ekim 2018 tarihinde İstanbul'da gerçekleşecek PsychologyTALKS etkinliğinin kıymetli konuşmacılarıyla psikoterapiyi daha yakından inceleyecek, unutulmaz bir seminere şahitlik edeceksiniz.

PsychologyTALKS - Psikoterapi, Attila İlhan Salonu, İSTANBUL

Prof. Dr. Irvin Yalom - İlgili yazıya buradan ulaşabilirsiniz


Prof. Dr. Arşaluys Kayır

Dr. Abdülkadir Özbek Psikodrama Enstitütüsü ilk eğiticilerinden ve İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı emekli öğretim üyesi olan Prof.Dr. Arşaluys Kayır, 1972-2011 yılları arasında klinik çalışmalarını psikometri, psikoterapi, grup psikoterapisi, cinsel terapiler alanında yürütmüştür. Psikodrama ve grup psikoterapisini başta cinsel terapiler olmak üzere klinik sağaltımda kullanan öncülerdendir.


Prof. Dr. Arşaluys Kayır, 1970 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünü bitirmiş, 1981 yılında Tıp Bilimleri doktorası (MSc. Dr.), 1987’de uygulamalı psikoloji doçenti ünvanını almış ve 1996 yılında profesör olmuştur. Prof. Dr. Abdülkadir Özbek ‘in Türkiyede 1984 yılında başlattığı psikodrama eğitimini aldıktan sonra 1992 yılında Dr. Abdülkadir Özbek Psikodrama Enstitüsü eğiticisi olmuştur. Şimdiye kadar dört eğitim grubu yönetmiş ve 15 psikodrama tezi danışmanlığı yapmıştır. Enstitü’nün eğiticisi, süpervizörü, Onur Kurulu üyesi, il koordinatörüdür. Aynı zamanda, Enstitünün üyesi olduğu FEPTO’nun (Federation of European Psychodrama Training Organisation) İstanbul temsilci olmuş, FEPTO’da 3 dönem Yönetim Kurulu üyesi olmuş ve Etik kurul başkanlığı yapmıştır; halen Etik Danışma Kurulu görevi sürmektedir. International Association of Group Psychotherapy and Group Processess (IAGP) Bilimsel Danışma üyesidir.

Cinsel Eğitim, Tedavi ve Araştırma Derneği (CETAD) Kurucu üyesi, eğiticisi ve Onur Kurulu üyesidir.


Prof. Dr. Bilgin Saydam

Psikiyatr ve psikoterapist M. Bilgin Saydam, İstanbul Tıp Fakültesi 1980 mezunudur. Zürih Üniversitesi’nde nörofizyoloji alanında doktora yaptı. Ruh Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlık eğitimini İsviçre’de tamamladı. 1989’dan bu yana İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyesidir. İlgi ve çalışma alanını “psikomitoloji” şemsiyesi altında psikodinamik psikoterapiler ile kişilik örgütlenme ve bozuklukları oluşturmaktadır. İstanbul Psikomitoloji Çalışma Grubu’nun kurucusudur. M. Bilgin Saydam, ''Deli Dumrul'un Bilinci (2017)'' ve ''Ara'f'dalık-lar (2017)'' kitaplarının yazarı ve ''Hekimin Filozof Hali (2018)'' kitabının kollektif yazarlarından biri ve editörüdür.


Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu

Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu psikoloji lisans ve klinik psikoloji yüksek lisans eğitimlerini Boğaziçi Üniversitesi’nde, doktora ve doktora sonrası eğitimlerini İngiltere’de Institute of Psychiatry, King’s College, London’da tamamladı. Akademik hayatını 2004 ile 2014 yılları arasında önce araştırma görevlisi daha sonra da Visiting Lecturer olarak bu üniversitede sürdürdü. Şalcıoğlu bu dönemde aynı üniversiteye bağlı Section of Trauma Studies’in (Travma Araştırmaları Bölümü) uluslararası projelerinin Türkiye Projeleri Koordinatörü olarak çalıştı. 2008 yılında doçentliğini, 2014 yılında Klinik ve Sağlık Psikolojisi alanında European Federation of Psychological Associations – EuroPsy lisansını, 2016 yılında da profesörlüğünü aldı. Türkiye’de anksiyete hastalıkları ve psikolojik travma konularında uzmanlık alanı yaratma amacıyla kurulan ve 1999 – 2005 yılları arasında, Section of Trauma Studies, Institute of Psychiatry, King’s College, London’a bağlı olarak çalışmalarını sürdüren DABATEM’de 18 yıl çeşitli görevlerde çalıştı ve merkezin 4 yıl yöneticiliğini yürüttü. Halen akademik kariyerini İstanbul Arel Üniversitesi Klinik Psikoloji Doktora Programı’nda ve Finlandiya’nın Åbo Akademi Üniversitesi’nde sürdürmektedir. Prof. Dr. Şalcıoğlu, psikolojik sorunlar üzerine araştırmalar yürüten, bu sorunlara yönelik davranış terapileri sağlayan ve yetkin psikoterapistler yetiştirmek için eğitim ve süpervizyon programları düzenleyen bir araştırma, terapi ve eğitim merkezi olan Davranış Araştırmaları ve Terapileri Merkezi’ni (DATEM) 2017 yılında kurmuştur ve DATEM’in direktörüdür.


Uzman Psikolog Mustafa Çetinkaya

Mustafa Çetinkaya, Yeditepe Üniversitesi Psikoloji bölümünden onur derecesi ile ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden de yüksek onur derecesi ile mezun olmuştur. Çukurova Üniversitesi’nde PDR ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nde de Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler yüksek lisans öğrenimi görmüştür.

Çetinkaya, EMDR, Dialektik Davranış Terapisi (DBT), Çözüm Odaklı Terapi, Çift ve Aile Terapisi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Grup Terapileri, Dinamik Psikoterapi ve Bağımlılık Terapisi gibi alanlarda eğitimler almış ve seanslarında bu terapi yaklaşımlarını kullanmaktadır. Ayrıca Çetinkaya, bağımlılık tedavisi alanında mesleki deneyimini artırmak üzere Origins Behavioral Healtcare’in Amerika Birleşik Devletleri Texas eyaletinde bulunan bağımlılık tedavi merkezinde çalışmıştır.

Çetinkaya, 2010-2013 yılları arasında Kalkınma Bakanlığı’nca SODES programında bağımsız proje değerlendirme uzmanı olarak çalışmıştır.

Çetinkaya 2009-2011 yılları arasında Gaziantep’de bir vakıf üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışmış ve 2012-2015 yılları arasında da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda Psikolog olarak görev almıştır. Çetinkaya, bu yıllarda özel aile ve psikolojik danışma merkezlerinde çiftler, aileler, ergenler ve yetişkinler ile terapist olarak çalışmıştır.

Aile Bakanlığı’nda görev aldığı dönemde valilik görevlendirmesi ile Kilis ilindeki mülteci kamplarında iki buçuk yıl görev almış ve kamplarda psiko-sosyal destek merkezleri kurmuştur. Mültecilerin savaş travması ve acılarına kayıtsız kalmamak amacıyla DBE Kurucu Başkanı Emre Konuk’un da yer aldığı, akademisyenler ve klinisyenlerden oluşan bir ekip ve İl Valiliğinin desteği ile kamp koşullarında EMDR terapisine dayalı bilimsel araştırma ve tedavi çalışmaları yürütmüştür.

Çetinkaya 2016 yılında EMDR Sertifikalı Terapisti olarak uluslararası akreditasyonunu almıştır. EMDR süpervizör adayıdır.

İstanbul’a dönüş yaptıktan sonra İstanbul Tıp Fakültesi hastanesinde Klinik Psikolog olarak çalışmaya başlayan Mustafa Çetinkaya’nın yayınlanmış ve yayınlanmak üzere olan bilimsel araştırma makaleleri bulunmakta ve çeşitli tedavi araştırma projelerinde yer almaktadır.


Psikolog Ferhat Aydın (Bar Psikoloğu)

Odtü psikoloji mezunu Ferhat Aydın, hali hazırda bu alanda eğitim alan ve alanda hizmet sunan birçok psikolog gibi mesleğine büyük ideallerle ve heyecanla başlamıştır. Yalnız mesleğine dair kurduğu bu hayallerin gerçekleşmediğini farkedince Bar Psikoloğu adı altında Türkiye'de ve Dünya'da benzeri olmayan bir konseptle şu an 21 şehir ve 200'ün üzerinde sahne performansıyla psikoloji ve psikoterapide doğru bilinen yanlışları mizahla harmanlayarak bilimsel bir psikogösterinin öncüşüğünü yapmaktadır.

Gösterilerinde olayları trajikomik yönleriyle ele alan ve bilimsel bilgiler vermeyi amaçlayan Ferhat Aydın, MKM Mutfak başta olmak üzere birçok sahnede performanslarıyla insanları güldürmeye, ''güldürürken yüzleştirmeye'' devam etmektedir.


Uzman Psikolog Elena Patrikeeva

Düzenlenme aşamasındadır.